طرز تهیه نان شیرمال سنتی در خانه + فیلم

طرز تهیه نان شیرمال خوشمزه در مجله مرال

نان شیرمال نوعی نان است که از آرد گندم و شیر و روغن پخته می‌شود. این نان شبیه به نان فطیر است که در بسیاری از شهرهای ایران با روشهای متفاوت پخت می‌شود . برای مشاهده آموزش نان شیرمال خوشمزه با مجله مرال همراه باشید.

تاریخچه نان شیرمال در ایران

نان شیرمال یکی از نان‌های سنتی در ایران است با مزه ی نسبتن شیرین. احتمالن چون در پخت این نان از شیر بجای آب استفاده شده و خمیر با شیر ورز داده می‌شود به نان شیر مال معروف شده است.
این نان با بافت سبک و طعمی خوش علاوه بر ایران در هندوستان- پاکستان و بنگلادش نیز محبوبیت داشته و با همین نام شیرمال پخت میشود.
سمنان یکی از شهرهای مرکزی ایران زیبا که از عهد باستان سابقه ی تاریخی داشته و در زمان امپراطوری شاهان هخامنشی یعنی از ۵۵۰ تا ۳۳۰ پیش از میلاد از اهمیت و شکوه خاصی برخوردار بوده به داشتن نان شیرمال معروف است. گردشگرانی که به سمنان و شهرهای اطراف آن مسافرت میکنند در بین سوغات متنوعی همچون پسته ، گردو، پارچه های دست بافت ابریشمی ، حلوا و لواشک که می‌توانند تهیه کنند. نان شیرمال بیشتر مورد توجه گردشگران است.

نان شیرمال سمنان سابقه پخت بیش از صدسال دارد. این نان خوش رنگ و مزه در ماه مبارک رمضان برای افطار یا سحری بیشتر پخت میشود.

مواد لازم برای تهیه نان شیرمال

  • ٢ ق غ شکر
  • ١٠ گرم مخمر
  • ۵۵ میلى لیتر شیر گرم
  • ۵٠٠ گرم آرد
  • ١ ق چ نمک
  • ١ عدد تخم مرغ
  • ١ ق غ کره ذوب شده
  • ١۵٠ گرم شیر
  • ترکیب مخمر
  • ٣ ق غ روغن
  • مقدار لازم آرد
  • ١ عدد زرده تخم مرغ
  • ٢ ق غ شیر
  • مقدار دلخواه کنجد

طرز تهیه نان شیرمال

  • ٢ قاشق غذاخورى شکر و ١٠ گرم مخمر و ۵۵ میلى لیتر شیر گرم را با هم مخلوط کرده و حدود ١٠ دقیقه بزارید بماند.
  • (دقت داشته باشید منظور از شیر گرم، گرمایى است که دست را نسوزاند).
  • ۵٠٠ گرم آرد الک شده را با ١ قاشق چایخورى نمک و ١ عدد تخم مرغ و ١ قاشق غذاخورى کره آب شده و ١۵٠ گرم شیر و ترکیب مخمر مخلوط کرده و با دست کامل ورز دهید.
  • اگه خمیر شل بود، مقدارى آرد و اگه خیلى سفت بود، کمى شیر اضافه کرده و تا زمانى که خمیر به دست نچسبد ورز دهید.
  • سپس ٣ قاشق غذاخورى روغن اضافه کرده و دوباره با دست ورز دهید.
  • به خمیر حدود ٢ ساعت استراحت دهید.

حتما بخوانید : طرز تهیه فینگر فود ( مینى کورن داگ ) + فیلم

  • (زمان استراحت بستگى به مخمر و دماى محیط داشته و تا زمانى که حجم خمیر دو برابر شود، باید استراحت کند
  • زمان استراحت بهتر است روى خمیر را با سلفون بپوشانید)
  • مقدارى آرد روى سطح صاف ریخته و خمیر را با وردنه صاف کرده و با برش به اندازه هاى دلخواه تقسیم کرده و به صورت لوله اى شکل داده و ببافید
  • این مرحله به سلیقه خودتان بستگى دارد
  • پس از چیدن خمیرهاى شکل داده شده توى سینى فر، مخلوط ١ عدد زرده تخم مرغ و ٢ قاشق غذاخورى شیر را با فرچه روى خمیرها بمالید و مقدارى هم کنجد بپاشید
  • براى بار دوم، حدود ١ ساعت به خمیر استراحت دهید
  • سپس خمیر را به مدت ٣۵ دقیقه در دماى ١٨٠ درجه سانتیگراد در فر قرار دهید

حتما بخوانید : طرز تهیه غذای آسان لقمه کباب + فیلم

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *